Overtuigend Debatteren

Alles is belangrijk, maar sommige zaken zijn belangrijker dan andere

In ieder debat is er wel iets dat u écht belangrijk vindt. En u weet zeker dat uw tegenstanders het ook belangrijk vinden. Maar waarom doen ze dan zo moeilijk? Waarom blijven ze er maar andere zaken bij halen? En waarom gaat het zo weinig over uw belangrijke punt?

Vergis u niet: waarschijnlijk vinden uw tegenstanders wat u belangrijk vindt ook belangrijk. Maar er is iets anders dat ze nóg belangrijker vinden. Uw leidinggevende is het met u eens als u in een discussie over de eindejaarsbonus zegt dat het zeer belangrijk is dat medewerkers zich gewaardeerd voelen. Maar hij vindt het nog belangrijker dat de financiële targets worden gehaald en hij aan zijn baas kan laten zien dat hij niet met geld smijt.

De oplossing: leg uit waarom uw thema belangrijker is dan het thema van de ander. Deze vergelijking kan het welles-nietes spelletje van het eigen gelijk doorbreken. “Op de lange termijn leveren medewerkers die zich gewaardeerd voelen meer op, ze zullen harder werken en hun werk beter verrichten. Daar wegen die extra kosten voor de eindejaarsbonus niet tegen op!”

Snelle tips direct in je mail

Doe mee met 11.000 + abonnees die maandelijks vijf tips ontvangen.

Meer tips?
Overtuigend Debatteren
Verbeter uw presentatietechnieken
Professioneel Gespreksleiden
Verbeter uw gespreks-leidingstechnieken