Bewust Beinvloeden

Wat als mijn gesprekspartner zich verschuilt?

U heeft een gesprek gevoerd met een collega en bent constructief in gesprek geweest over de inhoud. U heeft het idee dat u hem bijna hebt overtuigd, maar dan komt de anti-climax: “Mijn leidinggevende zal hier geen akkoord voor geven, dus je voorstel kunnen we niet uitvoeren.” Veel mensen haken op dit moment af. Niet getreurd: deze opmerking is een teken aan de wand dat u heel dicht bij uw doel bent.

Uw gesprekspartner verschuilt zich achter iemand anders. Dat betekent vaak dat hij geen redenen meer kan bedenken om het met u oneens te zijn en dat u hem dus hebt overtuigd. Tijd om hem in te koppen: “Los van je leidinggevende, ben jij het wel met me eens dat dit voorstel toegevoegde waarde heeft voor de organisatie?”. Door de leidinggevende even buitenspel te plaatsen haalt u de discussie weer naar waar hij thuishoort: tussen u en uw gesprekspartner.

Maar wat te doen met die leidinggevende? Als uw gesprekspartner gelijk heeft kan die roet in het eten gooien. Niet getreurd, u hebt zojuist een medestander gewonnen. “Zullen we samen in gesprek gaan met je leidinggevende om te kijken of we hem ook kunnen overtuigen?”

Snelle tips direct in je mail

Doe mee met 11.000 + abonnees die maandelijks vijf tips ontvangen.

Meer tips?
Overtuigend Debatteren
Verbeter uw presentatietechnieken
Professioneel Gespreksleiden
Verbeter uw gespreks-leidingstechnieken