Ontspannen Presenteren

De opvolger van Powerpoint

Hebt u ook genoeg van het collectieve leed dat Powerpoint (.ppt) aanricht? Laten we er snel een definitief einde aan maken:

1. PPT is de rollator van de presentator. Wie zo op zijn presentatie leunt, gaat vroeg of laat een keer onderuit. Laat zien dat u op eigen benen staat.
2. Is u de suppoost naast de Nachtwacht wel eens opgevallen? Zo is het ook met PPT. Het zet u in de schaduw van uw eigen verhaal. Kom uit de marge, u bent zelf interessant genoeg.
3. Verwerp de fake alternatieven voor PPT. Met Pecha Kucha heb je 20 slides x 20 seconden, maar het blijven slides. Met Prezi laat je je slides swingen, zodat je zeker weet dat men de inhoud vergeet.
4. Filmpjes dan? Doe dan als in de bioscoop direct het licht maar uit. En Twitterfonteinen? Zeg maar niets meer, want niemand kan bewegende letters lezen en luisteren tegelijk. De doodsteek voor elke interactie.
5. De enige echte opvolger van Powerpoint bent uzelf. Mens van vlees en bloed in 3D. Met u kunnen we praten, want interactie is de norm voor uw invloed. U bent zelf het beste sociale medium dat er bestaat.

Snelle tips direct in je mail

Doe mee met 11.000 + abonnees die maandelijks vijf tips ontvangen.

Meer tips?
Overtuigend Debatteren
Verbeter uw presentatietechnieken
Professioneel Gespreksleiden
Verbeter uw gespreks-leidingstechnieken