Tips voor gemeenten

Een raad met 5 sterren debaters

Raadsdebatten zijn niet altijd aantrekkelijk om te volgen. Dat verandert als politici beter debatteren. Ontdek hoeveel sterren u waard bent in het 5-sterrenmodel van Debat.NL. Met elke vaardigheid die u beheerst krijgt u er een ster erbij.

1. Boeiend presenteren

Luistert iedereen altijd van begin tot eind geboeid naar u? Dan beheerst u het complete scala van retorische technieken, verbaal en non-verbaal. Er schuilt een John F. Kennedy in u.

2. Overtuigend argumenteren

Weet u altijd de beste argumenten van stal te halen en andere partijen de wind uit de zeilen te nemen? Dan beheerst u de top 5 argumentatie-technieken. Geen politieke tegenstander krijgt u makkelijk omver.

3. Sterk reageren

Hebt u altijd op het juiste moment de juiste reactie in petto? Dan beheerst u de techniek van het interrumperen, pareren en improviseren. Niemand krijgt u in het defensief.

4. Soepel regisseren

Weet u elke discussie de juiste kant op te sturen? Dan beheerst u de technieken van (re)framing en slim regisseren. U weet precies hoe het politiek spel voor en achter de schermen wordt gespeeld.

5. Van debat een dialoog maken

Doorbreekt u vastgeroeste tegenstellingen en verbindt u iedereen zonder grote concessies? Dan kent u de technieken om de angel uit politieke discussies te halen en halfbakken compromissen te vermijden.

Snelle tips direct in je mail

Doe mee met 11.000 + abonnees die maandelijks vijf tips ontvangen.

Meer tips?
Overtuigend Debatteren
Verbeter uw presentatietechnieken
Professioneel Gespreksleiden
Verbeter uw gespreks-leidingstechnieken