Raden

Meer 120 gemeenteraden helpen wij met opleiding, gespreksleiding en advies Rechtstreeks en in samenwerking met onze partners VNG en Prodemos.

Fracties

Hoe kun je politief effectief zijn binnen en buiten de raad? In talrijke gemeenten werken we intensief samen met zowel landelijke als lokale partijen.

B&W

Zowel individueel als in teamverband helpen wij colleges communicatief te verbeteren. O.a.samen met het Nederlands Genootschap van Burgemeesters.

Nader kennismaken

Als u nieuwsgierig bent naar de expertise van Debat.NL, komen we met plezier vrijblijvend bij u langs.
Jarenlange ervaring in tal van gemeenten ook in uw regio delen we graag.

Contact

Behoefte aan vaardiger raadsleden?

Voorbeelden

Wilt u betere vergaderingen?

 Voorbeelden

Zoekt u een ervaren gespreksleider?

Voorbeelden

Tips van Debat.NL

Meer dan 1000 lokale en provinciale bestuurders ontvangen elke maand tips
ter verbetering van hun politieke praktijk. Doet u ook mee?

Hebt u als fractie een specifieke vraag?

Voor een eerste antwoord of nadere kennismaking kunt u
vrijblijvend contact met een van onze fractiespecialisten opnemen.

Contact

Training van uw gehele fractie

voorbeelden

Overtuigend Debatteren

Overtuigend een standpunt innemen, sterk beargumenteren en kritiek weerstaan is een kwestie van oefenen. Vergroot onder leiding van een professionele debater uw debatvaardigheden.

Ontspannen Presenteren

Ontspannen een overtuigend politiek betoog houden kunt u leren. Leer de technieken die u helpen om verbaal en nonverbaal uw impact te vergroten.

Omgaan met de media

Bent u binnenkort op tv of voor de radio? Of geeft u een kranteninterview? Werk individueel met een ervaren coach van Debat.NL aan een overtuigend optreden.

Tips van Debat.NL

Meer dan 1000 lokale en provinciale bestuurders ontvangen elke maand tips
ter verbetering van hun politieke praktijk. Doet u ook mee?

Wilt u een vertrouwelijk gesprek?

Wilt u als lid van het College van B&W eens vertrouwelijk spreken met een expert van Debat.NL?  Samen met u bespreken we graag de mogelijkheden voor begeleiding en advies.

Contact

kaart_zuid-hollandEen gemeente in Zuid-Holland

Het college van een middelgrote gemeente in Zuid-Holland wilde zijn optreden in de raad versterken. Beter antwoord geven op technische vragen, beknopt en boeiend presenteren en goed inspelen op argumenten van raadsleden. Daarnaast had de raad net een andere vergaderwijze ingevoerd, met alle uitdagingen van dien. Met elke wethouder is een maatwerkprogramma opgesteld van observaties en individuele feedback. Zodat zij uiteindelijk sterker, effectiever en beter in de raad opereerden.

kaart_noord-brabantEen gemeente in Noord-Brabant

Interviews voor de lokale omroep, een debat op de radio en een gesprek met de plaatselijke krant, genoeg mediamomenten voor een college in Noord-Brabant om de gemeente goed op de kaart te zetten. In een cameratraining met realistische cases gingen de wethouders aan de slag om hun belangrijkste boodschappen overtuigend voor het voetlicht te brengen.

kaart_overijsselEen gemeente in Overijssel

Er heersen uitstekende verhoudingen tussen de raad en het college. Maar hoe moet het college zichzelf opstellen ten opzichte van de raad? In een leidende rol of juist wat meer afwachtend op bepaalde dossiers? Samen met een gespreksleider van Debat.NL ontdekt en de collegeleden een passende strategie en maakten ze concrete afspraken over hun profilering richting de raad.

Tips van Debat.NL

Meer dan 1000 lokale en provinciale bestuurders ontvangen elke maand tips
ter verbetering van hun politieke praktijk. Doet u ook mee?

Website by Webroots