Wat zijn uw ambities voor het komende jaar?

Gemeenten die met ons aan hun ambities werken zijn o.a.:

1 jaar raad. Wat valt er te vieren?

Het eerste jaar van de raad zit erop. Wat is er terecht gekomen van hun goede voornemens? En heeft u als griffier bereikt walt u wilde bereiken? Leer van elkaars ups & downs en stel uw ambities voor de komende jaren vast. Alex Klein over het programma: “Veel raden zijn na een jaar aan elkaar gewend en goed ingewerkt. Griffiers hebben juist nu de behoefte om te evalueren en vooruit te blikken. De eerste verjaardag is hét moment voor echt verbeteringen.”

Hebt u een vraag?

hebt-RuudDeJoodeRuud helpt u graag verder. Hij is direct bereikbaar via dejoode@debat.nl of 023 562 99 72.

28 mei 2019

10:00 – 16:00

(Utrecht)

Aanmelden voor 28 mei

Kunt u niet op deze datum? Maak dan een persoonlijke afspraak, we komen graag langs om de conclusies van deze dag met u te delen.Ik wil een persoonlijke afspraak maken

Exclusief voor griffiers, kosteloze deelname

Maatwerkprogramma aan de hand van uw eigen cases

Een smakelijke lunch, koffie en thee zijn inbegrepen

Met senior gemeentespecialisten

Locatie op loopafstand van Utrecht CS

Achteraf ontvangt u een overzicht van de beste inzichten

Programma

Na een druk eerste jaar gaan veel griffiers aan de slag te gaan met hun ambities voor de raad. Waar gaan uw collega’s het komende jaar mee aan de slag?

Samenwerking: Na het eerste jaar zijn de verhoudingen tussen fracties duidelijk geworden. Hoe blijft u hen prikkelen om prettig samen te werken ondanks politieke verschillen?

Integriteit: Nu er echt beleid komt wordt integriteit een steeds concreter thema. Welke rol kunt u hier als griffier in spelen? Leer van praktijkcases uit andere gemeenten.

Burgerparticipatie: Iedere raad is er mee bezig, geen enkele raad heeft het ei van Columbus gevonden. Voor welke valkuilen kunt u uw raad behoeden? En hoe laat u uw raad echt samenwerken met de inwoners?