Bewust Beinvloeden

Heel handige zinnetjes

Sommige zinnen werken feilloos op uw gesprekspartners. Met bijna 100% garantie stuurt u zo het gespreksonderwerp in de gewenste richting. Is het magie of manipulatie? Dat mag u zelf beoordelen. 5 zinnen van Debat.NL voor dagelijks gebruik.

1. Los daarvan…

Het zijn maar 2 woordjes. Maar in een even soepele als galante beweging bestempelen ze de laatste woorden van uw gesprekspartner als te onbelangrijk om op te reageren.

2. Waar het om gaat….

Alsof alles wat tot nu toe is gezegd slechts een inleiding is geweest op wat u nu op het punt staat te zeggen. Het is de zin waarmee u zich boven uw gesprekspartners uittilt.

3. Dat is precies wat ik wil zeggen…

Met zo’n genereus compliment verdooft u uw gesprekspartner. Om vervolgens in uw eigen woorden te zeggen waar het u werkelijk om te doen is.

4. Als ik het wat breder mag trekken…

Als u zich in het nauw voelt komen omdat uw gesprekspartner wel erg concreet wordt, is deze zin uw redding. U suggereert ermee het belang van grotere verbanden en verhult een terugtrekkende beweging.

5. Dat kan ik zo thuis niet uitleggen…

Als alles faalt is er altijd nog de achterban om achter te verschuilen. U doet expres een beetje zielig. Het verleidt menigeen om alsnog met concessies te komen. Waarschuwing: Het zijn allemaal zinnen die een goed debat op inhoud belemmeren. Blijf scherp.

Snelle tips direct in je mail

Doe mee met 11.000 + abonnees die maandelijks vijf tips ontvangen.

Meer tips?
Overtuigend Debatteren
Verbeter uw presentatietechnieken
Professioneel Gespreksleiden
Verbeter uw gespreks-leidingstechnieken