Hoe krijgt u vaardiger raadsleden?

Van overtuigende raadsleden wordt heel wat verwacht. Debat.NL helpt ze in de context van uw gemeenteraad beter presenteren, debatteren en communiceren. Lees hieronder enkele voorbeelden van hoe zo’n kort of lang traject eruit kan zien.

Stel uw vraag

tabs-AlexKleinAlex Klein helpt u graag verder. Hij is direct bereikbaar via klein@debat.nl of 023 562 99 72.

Stel uw vraag

Gemeente Alkmaar

Een aantrekkelijk debat betekent een goed samenspel tussen voorzitters en raadsleden. Een senior trainer observeerde en coachte daarom de voorzitters. Al hun leerpunten werden vervolgens in een aantal interactieve sessies behandeld.

Om de raad zo goed mogelijk te helpen observeerden wij hen vanaf de publieke tribune en vulden alle raadsleden daarna een digitale intake in. Op basis hiervan werd een volledig maatwerkprogramma opgesteld dat ervoor zorgde dat raadsleden en voorzitters in Alkmaar een beter en scherper debat kunnen neerzetten.

Gemeente Breda

We startten met het observeren van een vergadercyclus. Vervolgens leerden de raadsleden in interactieve sessies de kunst van het aantrekkelijk betogen, goed kunnen interrumperen en publieksgericht voorzitten. Uiteraard allemaal direct toepasbaar in het nieuwe vergadermodel van Breda.

De serie eindigde in een realistische Simulatie, waarbij raadsleden uitgedaagd werden om alle geleerde vaardigheden in exact de juiste fase van het vergadermodel in te zetten om zo tot een aantrekkelijk en inhoudelijk debat te komen.

Gemeente Albrandswaard

Een oppositiefractie wil in het debat iets anders bereiken dan een coalitiefractie. En een lokale partij wil zich anders profileren dan een landelijke partij. Om elke fractie maximaal te kunnen helpen om hun politieke doelen te verwezenlijken kwamen wij samen met het presidium tot de fractie-aanpak.

Na observatie van de hele vergadercyclus werd samen met elke fractie gekeken hoe we hen beter konden laten debatteren vanuit hun eigen politieke doelstellingen. Het leidde tot een aantrekkelijker, diverser en inhoudelijker debat.