Is mijn bijdrage scherp genoeg

Heeft u al een discussiestrategie klaar? Anderen overtuigen betekent ook kraakveilige argumenten hebben en weten waar u op uit bent in de discussie. Drie vragen voor de stresstest van uw overtuigingskracht:

Hoe zeg ik het best wat ik wil zeggen?

Gebruik de 3 x 3 regel. Drie argumenten die u elk in drie regels uit kunt leggen. Dan is uw betoog klaar. Meer regels nodig? Spreken = schrappen

Wat zeg ik als de ander met tegenwerpingen komt?

Bedenk vooraf wat de belangrijkste tegenwerpingen zijn en of u daar een goede reactie op heeft. Spreek die reactie ook een aantal maal hardop uit, dat scheelt al overtuigingskracht.

Welke uitspraken wil ik de ander ontlokken

U bent niet alleen in het debat. En als de ander spreekt kan dat maar beter over uw punten gaan. Bedenk ook een aantal gerichte vragen die u aan de ander kunt stellen als u klaar bent met argumenteren.

Delen:

Alle Tips
Leer Overtuigend Debatteren