Laat je niet beetnemen

Denkt u ook wel eens, hier klopt iets niet? Met psychologische trucjes proberen ze u te beinvloeden. Trap er niet in en blijf scherp met 5 tips van Debat.NL.

1. Accepteer alleen oprechte complimenten

Mensen doen van alles om aardig gevonden te worden, bijv strooien met complimenten. Accepteer allleen complimenten als ze niet direct worden gevolgd door een verzoek om medewerking aan iets waar u eigenlijk geen zin in heeft.

2. Ik mag je wat aanbieden…

Laat je geen schuldgevoel aanpraten! Natuurlijk, u weet ook wel dat wie geeft, ontvangt. Maar bepaal zelf wanneer u geeft of ontvangt. Waardeer de ander voor zijn vrijgevigheid, maar dat u graag de zaak zelf op zijn merites beoordeelt.

3. Vorige keer heb je ook meegedaan…

Gebruiken mensen uw verleden om uw toekomst te bepalen? Prestaties uit het verleden zijn helemaal geen garantie voor de toekomst. Geloof niet in automatismen, maak elke keer weer zelf een gezonde afweging.

4. Uw collega’s buren doen het ook…

Andere mensen kunnen goede redenen hebben voor hun keuze. U hebt uw eigen redenen. Denk zelf. Met de kudde meegaan betekent nog niet de goede kant op lopen. En bovendien: niet meedoen betekent niet dat u meteen het zwarte schaap bent.

5. Deze kans komt maar 1 keer…

Kansen zijn als bussen, er stopt er altijd wel eentje (Richard Branson). Wat als schaars wordt voorgesteld is vaak helemaal niet schaars. Met wat geduld koopt u niet alleen bedenktijd, maar houdt u de handen vrij voor de echte kansen. Moraal: Zeg wat vaker ‘nee’ om ‘ja’ te kunnen zeggen tegen wat echt belangrijk is.

Delen:

Alle Tips
Leer Beter Beïnvloeden