Bewust Beinvloeden

LSD voor iedereen

Vergeet de wietpas, iedereen aan de LSD. Van oorsprong een bewustzijnsverruimend middel dat collectieve omwenteling moet bevorderen. Aanvankelijk voor recreatief gebruik, nu ook aanbevolen voor zakelijk gebruik. Geen schadelijke bijwerkingen. Hoe werkt het?

1. LSD staat voor Luisteren, Samenvatten en Doorvragen.

Wat ontbreekt er in dit rijtje? Precies, uw eigen mening. Dat verklaart direct de heilzame werking op uw omgeving. Best fascinerend: geen mening en toch grote invloed!

2. Luisteren

Te vaak alleen gericht op wat iemand letterlijk zegt. Let eens wat vaker op de toon, de houding, de gebaren en de expressie. U ziet en hoort ineens veel meer.

3. Samenvatten

Gebrek aan begrip is de oorzaak van veel gedoe. Begrip ontstaat door in uw eigen woorden te duiden wat de ander zegt. Van zo’n begripvolle houding verandert zelfs de grootste opponent in een redelijke vent. Kost u niks en begrijpen is nog wat anders dan instemmen.

4. Doorvragen

Dankzij uw begrip kunt u zo ongeveer alles vragen wat u wilt. Geen 3 vragen tegelijk, geen suggestieve vragen, geen gesloten vragen. De meest simpele vraag levert al een schat aan informatie op: waarom?

5. Met LSD kunt u kritisch zijn zonder de relatie te beschadigen

Begrip en kritiek – dat is een wonderschone combi die iedereen slikt. LSD-geheelonthouders hebben dus een probleem: gebrek aan invloed.

Snelle tips direct in je mail

Doe mee met 11.000 + abonnees die maandelijks vijf tips ontvangen.

Meer tips?
Overtuigend Debatteren
Verbeter uw presentatietechnieken
Professioneel Gespreksleiden
Verbeter uw gespreks-leidingstechnieken