Bewust Beinvloeden

O zo verleidelijk

Niemand laat zich graag de waarheid aanzeggen. Maar te verleiden zijn we allemaal. Het scheelt u bovendien een heleboel weerstand. 5 Tips van Debat.NL om de verleider in u wakker te schudden.

1. De grote gunfactor

Iedereen loopt harder voor aardige mensen. Een compliment, persoonlijke aandacht, een presentje en oprechte nieuwsgierigheid maken u onweerstaanbaar. Men kan niet anders dan aardig terugdoen. Hoe goed kent u uw gesprekspartner?

2. WIIFM

Terwijl u praat denkt uw gesprekspartner vooral aan zichzelf. Als u daar ook over begint zit u op dezelfde golflengte. Radio What’s In It For Me staat bij iedereen de gehele dag aan en kun je maar beter niet storen met je eigen reclameboodschappen: 1x ik = 3x u.

3. De magie van de witte jas

Niemand wordt geloofd op zijn blauwe ogen. Maar als u de witte jas uit de kast haalt stijgt meteen uw geloofwaardigheid. De witte jas staat voor een autoriteit waar men veel respect voor heeft. Voor welke witte jassen is uw gesprekspartner gevoelig?

4. Zoek de kudde

Iedereen wil ergens bij horen. Zoals een schaap niet buiten de kudde wil vallen en veilig met de stroom meeloopt. U strikt niemand met het argument dat men de eerste of de enige is. Argumenteer risicovrij. Zoek altijd uit wie er al over de dam is.

5. Creëer een verlangen

Het is een stuk makkelijker praten als u bij het eind begint. De doelen van later wakkeren het verlangen aan dat de daden van nu versnelt. Zo zorgt u dat uw gesprekspartner er zin in krijgt!

Snelle tips direct in je mail

Doe mee met 11.000 + abonnees die maandelijks vijf tips ontvangen.

Meer tips?
Overtuigend Debatteren
Verbeter uw presentatietechnieken
Professioneel Gespreksleiden
Verbeter uw gespreks-leidingstechnieken