Ontspannen presenteren

Pitch altijd origineel! Saaie pitches zijn er al genoeg. Als je echt impact wil maken, ga je origineel te werk. Lijk niet op anderen en toon lef met 5 Tips van Debat.NL

1. Begin nooit met jezelf. Begin met je publiek. Pitch altijd origineel!

Saaie pitches zijn er al genoeg. Als je echt impact wil maken, ga je origineel te werk. Lijk niet op anderen en toon lef met 5 Tips van Debat.NL

Als je begint met je naam, functie en organisatie vind je je zelf blijkbaar belangrijker dan je publiek. Noem je naam pas als het publiek is gegrepen door de opening van je pitch.

2. Je bent goed als je een probleem oplost.

Je expertise, ervaring en ideeën zijn pas wat waard als ze wat oplossen. Kies dus zorgvuldig het probleem dat je wil aanpakken. Je bent zo goed als het probleem dat je oplost.

3. Er gaat niets boven een goede vergelijking.

Haal je meer uit bestaande techniek? Dan ben je de Stig. Gaat je pitch over duurzaamheid, dan ben je de ontdekkingsreiziger. Maak je hele slimme combinaties, spreek dan als chef-kok. Maak van je pitch een reis, een avontuur of een wedstrijd.

4. Alleen beelden blijven hangen.

Je outfit, dat specifieke gebaar of die vlammende emotie herinneren mensen zich jaren later nog. Wees daarom zuinig op woorden en vertaal alles wat je wil zeggen naar beelden, die op het netvlies blijven. Beeld je zelf uit!

5. Vat samen en doe een indringend appel.

Samenvatten doe je niet alleen omdat mensen snel vergeten wat je zegt. Samenvatten doe je om mensen te bevestigen dat jouw pitch deugt. Eindig daarom met een appel. De Stig: ‘Get into my car’!

Delen:

Alle Tips
Leer Ontspannen Presenteren