Ontspannen Presenteren

Steve Jobs’ theaterstuk

Als duizenden mensen in de rij staan voor de Apple Store in NL is dat ook te danken aan het theatergenie van wijlen Steve Jobs. Zijn podiumpresentaties steken ingenieus in elkaar. Bij Debat.NL weten we dat u dat ook kunt. Hoe?

1. Zorg dat je boodschap in 1 tweet de wereld rond kan. ‘The world’s thinnest notebook’. Een oude retorische wet: wat je zegt moet iedereen makkelijk kunnen onthouden.
2. Om een echte held te worden moet je een tegenstander creëren. Apple vs Microsoft. Mensen vergelijken zich graag met anderen.
3. Om te overtuigen moet je niet zeggen hoe goed je bent, maar hoe anderen beter af zijn. De iPhone is ‘twice as fast at half the price’. Wat niet wil zeggen dat hij goedkoop is.
4. Steve gebruikte Powerpoint alleen voor beelden. Zijn plaatje van een notebook in een kantoorenvelop zegt meer dan 20 bulletpoints.
5. Hoe groter de getallen, hoe belangrijker om ze tastbaar te maken. 50.000 winkelbezoekers = een volle Arena.
6. Zorg voor een Holy Smoke moment. ‘Vandaag introduceren we een nieuwe iPod, een telefoon en een internet communicator… in 1 apparaat.’ Het de befaamde drieslag + climax in 1 zin.

Snelle tips direct in je mail

Doe mee met 11.000 + abonnees die maandelijks vijf tips ontvangen.

Meer tips?
Overtuigend Debatteren
Verbeter uw presentatietechnieken
Professioneel Gespreksleiden
Verbeter uw gespreks-leidingstechnieken