Training van uw gehele fractie

Honderden fracties volgden de afgelopen jaren een maatwerkprogramma. We hielpen hen om beter te overtuigen in het debat, de media of met inwoners. We gaven coalitie- of oppositiefracties  middelen om zichzelf beter te profileren en hun politieke effectiviteit te verbeteren. Alle programma’s zijn zuiver maatwerk.

Onze fractiespecialist neemt contact met u op om te kijken hoe wij uw fractie zo goed mogelijk kunnen helpen.

Hebt u een vraag?

tabs-AlexKleinAlex Klein helpt u graag verder. Hij is direct bereikbaar via klein@debat.nl of 023 562 99 72.

Stel Alex Klein uw vraag

Een Statenfractie in Noord-Brabant

Een debat in de Staten is meer dan een serie monologen. De kracht van een goed debat zit in de kwaliteit van de interrupties.

Een Statenfractie in Noord-Brabant wilde minder betogen en meer interrumperen. Na een intensieve trainingssessie met hun eigen cases beheersten zij de kunst van het interrumperen op het juiste moment.

Een Statenfractie in Noord-Holland

Een Statenfractie in Noord-Holland wilde een jaar voor de verkiezingen een goede selectie maken voor hun kieslijst. Daarbij zochten ze specifiek naar mensen die niet alleen sterk waren in de inhoud, maar ook goed konden debatteren. Maar hoe selecteer je deze mensen?

Om de fractie hierbij te helpen organiseerden we meerdere trainingsavonden voor de diverse potentiële kandidaten. We versterkten hun debatvaardigheden en zochten ook direct naar de sterke en minder sterke kanten van hun debatvaardigheden door ze het ze in verschillende situaties lastig te maken. Zo kon de fractie een goede selectie maken van mensen die ook onder druk goed debatteren.

Een Statenfractie in Zeeland

Een Statenfractie in Zeeland wilde graag goed voorbereid de verkiezingen in gaan. Maar hoe zorg je voor een krachtig en eenduidig geluid van alle kandidaten? En hoe verschijnt de lijsttrekker zo goed mogelijk in de media?

Om de fractie krachtig op de radar te zetten voor achterban en andere kiezers scherpten we in een intensieve training de debatvaardigheden van de bovenste mensen op de kieslijst aan. In debatten, interviews en campagnemomenten kon de partij vervolgens goed voor de dag komen behaalden ze meer zetels.